Etiketa a komunikace ve vztahu host-obsluha

Kurz vede: Ladislav Špaček
Začátek kurzu: 04. 04. 2019 - 9:00
Konec kurzu: 04. 04. 2019 - 13:30
Jazyk: ČJ (Překlad: Ne )
Typ kurzu: Etiketa
Cena: 4 900 Kč

Informace o kurzu:

Cena:  4.900 Kč vč. DPH

Kurz je vhodný pro začátečníky tak i profesionály, kteří se chtějí zdokonalit na pozici servírka nebo číšník.

Učte se od mistra na Etiketu pana Vladislava Špačka…

Součástí přednášky bude i praktická ukázka (servírování i konzumace u stolu).

  • zákazník je smyslem naší práce
  • role komunikace
  • firemní kultura
  • základní potřeby každého klienta
  • co to je “dobrá restaurace”
  • historie restaurací a kaváren
  • osobnost číšníka/servírky
  • zasedací pořádek
  • prostřený stůl, zásady stolničení
  • obsluha
  • servírování
  • etiketa u stolu (polévka, pečivo, držení příboru, jak jíme různé pokrmy)
  • víno
  • návštěva skupiny, delegace
  • otázky účastníků, debata
  • praktická ukázka obsluhy a etikety u stolu

Kurz vede: Ladislav Špaček

Vystudoval Pedagogickou fakultu v Ostravě a Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Později na pražské univerzitě též vyučoval historický vývoj české gramatiky. Působil jako novinář ve zpravodajství Československé televize (1990–1992) a jako mluvčí prezidenta republiky Václava Havla (1992–2003). Je znám i pro svou propagaci společenské etikety, o níž napsal i několik knih. Pořádá přednášky o společenské etiketě, komunikaci s médii apod.