Jordi Bordas

Kurz vede: Jordi Bordas
Začátek kurzu: 04. 06. 2019 - 9:00
Konec kurzu: 07. 06. 2019 - 17:00
Jazyk: AJ (Překlad: Ano )
Typ kurzu: Profesionálové
Cena: 25 800 Kč

Informace o kurzu:

Praktický kurz.

4 denní praktický kurz.

Maximální počet studentů je 10.

Tento kurz je určen studentům a profesionálům, kteří se chtějí naučit, jak navrhnout vlastní receptury pomocí metody B · Concept. Přes 4 dny se studenti učí krok za krokem o tom, jak vytvářet různé textury pečiva. Jedná se o dynamický kurz, který kombinuje myšlenky (technologie přísad, technik, procesů, reakcí a fyziochemických jevů) s praxí.

 

Na kurzu se naučíte:

  • jak formulovat smetanové, provzdušněné a želatinové textury od nuly pomocí metody B · Concept
  • jak vyvažovat a stabilizovat recepty tak, aby poskytovaly optimální výsledky a trvanlivost
  • jak přizpůsobit recepty potřebám kuchaře a spotřebitelů: potravinové intolerance, životní styl, potřeby výroby, náklady
  • co jsou některé nové klíčové ingredience v pečivu
  • co jsou techniky vytvářející textury
  • jak vyrobit 6 entremets a petit gateaux s různou strukturou a příchutí, přizpůsobenou potřebám spotřebitelů
  • jak analyzovat textury ve vztahu k: chuťovému profilu, struktuře, sladkosti nebo vnímání tuku

 

Kurz vede: Jordi Bordas

Jordi Bordas je šéfkuchař, který revolucionuje pekárenské pole. Poté, co se v roce 2011 stal mistrem světa v cukrárně v Sirha - Lyon, začal Jordi Bordas vyvíjet nové recepty. Tato intenzivní práce ho vedla k představení B · Concept, jeho vlastní metody k vytvoření zdravějších, lehčích a chutnějších receptů od barcelonského gastronomického fóra v Barceloně v roce 2014. V roce 2015 otevřel v Viladecanech cukrárnu, prostor věnovaný výzkumu a vývoji nových pekařských výrobků, stejně jako výuku studentů a profesionálů z cukrářských výrobků. Díky své vášni a inovativnímu pohledu vyvinul společně se společností Soft-Euro software B Pro, který byl navržen tak, aby efektivně spravoval recepty a pracovní postupy. V současné době Jordi cestuje po celém světě jako celosvětový velvyslanec společnosti Felchlin, která vyrábí čokoládu, a společnosti Ravifruit, která vyrábí ovocné pyré. V kursech a ukázkách, které dává, se účastníci naučí používat tyto vysoce kvalitní přísady pomocí metody B · Concept.