Kurzy pro profesionály

„Neustálé vzdělávání Vás dělá mistrem ve svém oboru.“

Do srdce Evropy se nám podařilo přivést ty nejlepší ve svém oboru. Díky naší akademii máte možnost podívat se přímo pod ruce těm nejlepším. Jedničky v oboru, které Vám díky jejich Masterclass předají své zkušenosti a nauči vás část ze svého řemesla. Ať už Vás zajímá čokoláda, cukrařina, nebo zmrzlina. Vyberte si některou z níže uvedených lekcí, nebo se přihlaste online.

Vítejte v IPPA! V nejlepší cukrářské akademii v nejkrásnějším městě Evropy.

 

• kurzy probíhají volnou formou „demonstrace“   • zaměříme se na dokonalé zvládnutí techniky

• v průběhu kurzu můžete pokládat otázky cukráři   • profesionální překladatel

• malé občerstvení včetně nápojů

Amaury Guichon

Jeden z nejvlivnějších talentů mezinárodní cukrářské scény. Amaury Guichon hledá ve své práci překvapení a originalitu. Kvalita a technická dokonalost jeho dezertů a cukroví mu přinesly chválu stovek tisíců followerů na sociálních sítích. Kromě toho, že provozuje cukrárny, jako jsou slavné Victor et Hugo (Paříž), Lenotre (Cannes) a Jean Philippe Patisserie (Las Vegas), získal během své kariéry titul nejlepšího nováčka ve Francii. V současné době působí jako soukromý poradce.
Vypsané termíny:

Iga Sarzyńska

Cukrářka, autorka knihy o zdobení pečiva „Moje čtyři období“. Zakladatelka a návrhářka uměleckého workshopu Sarzyński ve městě Kazimierz Dolny, porotkyně na cukrářských soutěžích. Vystudovala fakultu potravinářských technologií na Zemědělské univerzitě v Lublinu. Své cukrářské umění zdokonalovala mimo jiné na Baking Arts Academy v San Franciscu, Bonny Gordon School v Torontu a Peggy Porschen Academy v Londýně. Její práce je opakovaně publikována v britských časopisech „Wedding Cakes“ a „Cakes & Sugarcraft“. Získala mnoho cen a uznání, včetně ocenění Osobnost průmyslu roku 2016 a Podnikatelka roku 2015.
Vypsané termíny:

Vladyslav Ryasnyy

Narodil se v září 1998 na Ukrajině, od tří let žije v Praze. Vystudoval střední gastronomické škole v pražském Braníku. Od Senátu získal ocenění Mladý řemeslník, v roce 2015 vyhrál soutěž Callebaut Cup. Je člen Juniorského národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů. V roce 2018 se umístil na 1. místě Gastro Junior finále Brno, nejlepší cukrář junior v ČR dále získal ocenění Česká ručička 2018 - cukrář. Veškerý svůj volný čas věnuje výrobě dezertů a vymýšlení nových receptur.

Jérôme Chaucesse

Cukrářské umění Jérôma Chaucesseho vyniká především pro svoji opulentní a dokonalou eleganci. Pracoval bok po boku s nejslavnějšími francouzskými šéfkuchaři, jako jsou například Gerard Boyer v Reims, Marc Meneau v Saint Pere sous Vezelay a Michel Guerard v Eugenie les bains. Často bývá zván jako porotce do cukrářských soutěží.
Vypsané termíny:

Karim Bourgi

Karim Bourgi vystudoval Le Cordon Bleu v Paříži, obor cukrář, a svou kariéru začal v Bejrútu v La Cigale, dále pracoval v Ladurée na třídě Champs Elysée v Paříži, ve Fauchon v Dubaji, kde také rozvinul několik místních konceptů, které se specializovaly na moderní luxusní cukrářství. V roce 2014 ve francouzské soutěži Patissier dans le Monde získal titul třetího nejlepšího cukráře, a v lednu 2017 se zúčastnil Pastry World Cup (Světového mistrovství cukrářů).
Vypsané termíny:

David Gorgoshidze

Vypsané termíny:

Christophe Renou

Christophe má se svou manželkou Vanessou Renou, expertkou na chutě, obchod MR & MRS RENOU (cukrářství a výroba čokolády) ve městě Carouge v kantonu Ženeva ve Švýcarsku. V prosinci 2017 využívají příležitosti na založení 2. obchodu a čajovny před výrobnou v Plan-les-Ouates. Společně také otevřeli cukrářskou školu MR & MRS RENOU. Svou pracovní kariéru začal v departementu Maine et Loire, kde se učil u svého prvního učitele Stéphana Bourdillata. Ve věku 17 let objevil Christophe svět profesionálních soutěží na soutěži o nejlepšího učně Francie v roce 2000.
Vypsané termíny:

Gian Luca Fusto

Prestižní italský výrobce čokoládových bonbonů a cukrářský poradce, který je známý svým zdrženlivým a minimalistickým stylem. Je jednou z hlavních postav italské cukrářské scény, velmi oddaný profesionál se zkušenostmi, který pořádá soutěže a akce pro mládež, jako například juniorský světový cukrářský pohár. V roce 2008 založil společnost Gianluca Fusto Consulting. Vydal dvě knihy - Percorsi: L’universo dolce di Gianluca Fusto (2013) a knihu Crostate v roce 2015.
Vypsané termíny:

Gianluca Aresu

Mistr ve výrobě čokoládových bonbonů Gianluca Aresu se zaměřuje na umělecké zpracování čokolády. Vyučil se na Etoile Institute a pracoval s nejlepšími šéfkuchaři a kuchaři světa. Dnes je poradcem a manažerem kurzů zaměřených na cukrářství a čokoládové výrobky na různých školách. Účastní se televizních show a je autorem mnoha knih.
Vypsané termíny:

Emmanuel Ryon

Emmanuel Ryon je jedním z nejuznávanějších mistrů v oblasti výroby krémů na světě, s praxí trvající již 25 let. Je světovým mistrem v cukrářství. V roce 1999 získal titul za výrobu zmrzliny Meilleur Ouvrier de France. Jeho pracovní filozofie je dobře popsána v jeho knize Apprenez l’Art de la Glace et des Sorbets (2002). Je majitelem zmrzlinářství Une Glace à Paris. Vedle výroby zmrzliny je však všestranný a je známý i v dalších oborech, jako například cukrářství a dezerty „na talíř“, což je jeho předností, kterou si vybudoval v době, kdy pracoval v Café Pouchkine, a při kreativní výrobě dezertů v restauracích prestižní šéfkuchařky Anne-Sophie Picové.
Vypsané termíny:

David Bonet

Vypsané termíny:

Diego Lozano

Vede školu Escola de Confeitaria Diego Lozano. V současnosti je to jeden z nejuznávanějších kuchařů nejenom v Brazílii, ale i po celé Latinské Americe. Jeho důkladné vzdělávání jak při cukrárenských workshopech, tak i ve světě restauračních dezertů ho přivedlo k pořádání lekcí a ukázek v různých zemích. Další významnou událostí jeho úspěšné kariéry bylo vítězství v soutěži World Chocolate Masters (Světoví mistři čokolády) v Brazílii v roce 2007. V současné době Lorenzo vede školu Escola de Confeitaria Diego Lozano ve Vila Mariana.
Vypsané termíny:

Jimmy Mornet

V roce 2013 vyhrál titul Evropského šampiona v cukrařině. Aby dotáhl své výrobky k dokonalosti, inspiruje se Jimmy kontrastem barev, chutí a textur. Klasické francouzské cukrářství obohacuje o moderní prvky, klade důraz na chuť a estetiku. Má smysl pro detail, snaží se objevovat něco nového a vždy překvapit. Kvalita výrobku musí být dokonalá. Vyniká svou skvělou technikou a kreativitou.
Vypsané termíny:

Jordi Bordas

Vypsané termíny:

Frank Haasnoot

Frank Haasnoot je holandský cukrářský mistr s 23 lety praxe v oblasti výroby čokoládových a cukrářských výrobků. Během své kariéry pracoval v různých podnicích jako například La Tulipe Desserts v New Yorku, Creme de la Creme a Dobla v Holandsku. V roce 2011 získal titul na světovém mistrovství ve výrobě čokoládových dezertů. Frank také pracoval v zahraničí pro The Victorian v Kuvajtu, hotel Mandarin Oriental na Tchaj-wanu a hotel Peninsula v Hong Kongu. V polovině roku 2017 se Frank rozhodl vrátit zpět do Evropy a začít novou kariéru na volné noze.
Vypsané termíny:

Leonardo Di Carlo

Leonardo je průkopníkem vědecké výroby cukrářských výrobků, šéfkuchařem, který posunul pojetí cukrářských výrobků na míle daleko od tradičních receptů. Získal mnoho cen – 3. místo v Lyonu v roce 2001 na Coupe du Monde a skvělou první cenu udělovanou novináři za nejlepší čokoládový dort. V roce 2002 získal první místo v evropském poháru a v roce 2004 obsadil prestižní první místo na mistrovství světa v Rimini.
Vypsané termíny:

Antonio Bachour

Antonio Bachour započal svoji kariéru v Portoriku a poté se přestěhoval do Miami, kde pracoval jako cukrářský manažer v podniku Talula. Později pracoval v podnicích Devito South Beach a Scarpetta v Miami a v New Yorku, potom pomáhal otevřít W South Beach. Zanedlouho nato převzal vedení cukrářské sekce v Trump SoHo a jeho restauracích. Vydal tři kuchařky a i nadále cestuje po celé zemi, kde pořádá workshopy a přednáší na konferencích. V současné době je cukrářským manažerem v St. Regis Bal Harbour Resort a je majitelem Bachour Bakery + Bistro.
Vypsané termíny: