Kurzy pro profesionály

„Neustálé vzdělávání vás dělá mistrem ve svém oboru.“

Do srdce Evropy se nám podařilo přivést ty nejlěpší ve svém oboru. Díky naší akademii máte možnost se podívat přímo pod ruce těm nejlepším. Jednčky v oboru, kteří vám díky jejich Masterclass předají své zkušenosti a nauči vás část svého řemesla. Ať už Vás zajímá čokoláda, cukrařina, nebo zmzlina. Vyberte si některou z níže uvedených lekci, nebo se přihlašte online.

Vítejte v IPPA! V nejlepší cukrářské akademii v nejkrásnějším městě Evropy.

Gianluca Aresu

Mistr ve výrobě čokoládových bonbonů Gianluca Aresu se zaměřuje na umělecké zpracování čokolády. Vyučil se na Etoile Institute a pracoval s nejlepšími šéfkuchaři a kuchaři světa.
Dnes je poradcem a manažerem kurzů zaměřených na cukrářství a čokoládové výrobky na různých školách. Účastní se televizních show a je autorem mnoha knih.
Datum kurzu: 5.-7.11.2018 a 11.-13.3.2019

Amaury Guichon

Jeden z nejvlivnějších talentů mezinárodní cukrářské scény. Mladý Amaury Guichon hledá ve své práci překvapení a originalitu. Kvalita a technická dokonalost jeho dezertů a cukroví mu přinesly chválu stovek tisíců followerů na sociálních sítích. Kromě toho, že provozuje cukrárny, jako jsou slavné Victor et Hugo (Paříž), Lenotre (Cannes) a Jean Philippe Patisserie (Las Vegas), získal během své kariéry také titul nejlepšího nováčka ve Francii. V současné době působí jako soukromý poradce.
Datum kurzu: 12.-15.11.2018

Iga Sarzyńska

cukrářka, autorka knihy o zdobení pečiva „Moje čtyři období“. Zakladatelka a návrhářka uměleckého workshopu Sarzyński ve městě Kazimierz Dolny, porotkyně na cukrářských soutěžích. Vystudovala fakultu potravinářských technologií na Zemědělské univerzitě v Lublinu. Své cukrářské umění zdokonalovala mimo jiné na Baking Arts Academy v San Franciscu, Bonny Gordon School v Torontu a Peggy Porschen Academy v Londýně. Její práce je opakovaně publikována v britských časopisech „Wedding Cakes“ a „Cakes & Sugarcraft“. Získala mnoho cen a uznání, včetně ocenění Osobnost průmyslu roku 2016 a Podnikatelka roku 2015.
Datum kurzu: 12.2018 a 5.2019

Jérôme Chaucesse

Cukrářské umění Jérôma Chaucesseho vyniká především pro svoji opulentní a dokonalou eleganci. Pracoval bok po boku s nejslavnějšími francouzskými šéfkuchaři, jako jsou například Gerard Boyer v Reims, Marc Meneau v Saint Pere sous Vezelay a Michel Guerard v Eugenie les bains. Často bývá zván jako porotce do cukrářských soutěží.
Datum kurzu: 7.-9.1.2019

Christophe Renou

Christophe má se svou manželkou Vanessou Renou, expertkou na chutě, obchod MR & MRS RENOU (cukrářství a výroba čokolády) ve městě Carouge v kantonu Ženeva ve Švýcarsku. V prosinci 2017 využívají příležitosti na založení 2. obchodu a čajovny před výrobnou v Plan-les-Ouates. Společně také otevřeli cukrářskou školu MR & MRS RENOU.
Svou pracovní kariéru začal v departementu Maine et Loire, kde se učil u svého prvního učitele Stéphana Bourdillata. Ve věku 17 let objevil Christophe svět profesionálních soutěží na soutěži o nejlepšího učně Francie v roce 2000.
Datum kurzu: 25.-28.2.2019

Emmanuel Ryon

Emmanuel Ryon je jedním z nejuznávanějších mistrů v oblasti výroby krémů na světě, s praxí trvající již 25 let. Je světovým mistrem v cukrářství. V roce 1999 získal titul za výrobu zmrzliny Meilleur Ouvrier de France. Jeho pracovní filozofie je dobře popsána v jeho knize Apprenez l’Art de la Glace et des Sorbets (2002). Je majitelem zmrzlinářství Une Glace à Paris. Vedle výroby zmrzliny je však všestranný a je známý i v dalších oborech, jako například cukrářství a dezerty „na talíř“, což je jeho předností, kterou si vybudoval v době, kdy pracoval v Café Pouchkine, a při kreativní výrobě dezertů v restauracích prestižní šéfkuchařky Anne-Sophie Picové.
Datum kurzu: 9.-11.4.2019

Gian Luca Fusto

Prestižní italský výrobce čokoládových bonbonů a cukrářský poradce, který je známý svým zdrženlivým a minimalistickým stylem. Je jednou z hlavních postav italské cukrářské scény, velmi oddaný profesionál se zkušenostmi, který pořádá soutěže a akce pro mládež, jako například juniorský světový cukrářský pohár. V roce 2008 založil společnost Gianluca Fusto Consulting. Vydal dvě knihy - Percorsi: L’universo dolce di Gianluca Fusto (2013) a knihu Crostate v roce 2015.
Datum kurzu: 4.-8.3.2019

Antonio Bachour

Antonio Bachour započal svoji kariéru v Portoriku a poté se přestěhoval do Miami, kde pracoval jako cukrářský manažer v podniku Talula. Později pracoval v podnicích Devito South Beach a Scarpetta v Miami a v New Yorku, potom pomáhal otevřít W South Beach. Zanedlouho nato převzal vedení cukrářské sekce v Trump SoHo a jeho restauracích. Vydal tři kuchařky a i nadále cestuje po celé zemi, kde pořádá workshopy a přednáší na konferencích. V současné době je cukrářským manažerem v St. Regis Bal Harbour Resort a je majitelem Bachour Bakery + Bistro.
Datum kurzu: 20.-22.5.2019

Frank Haasnoot

Frank Haasnoot je holandský cukrářský mistr s 23 lety praxe v oblasti výroby čokoládových a cukrářských výrobků. Během své kariéry pracoval v různých podnicích jako například La Tulipe Desserts v New Yorku, Creme de la Creme a Dobla v Holandsku. V roce 2011 získal titul na světovém mistrovství ve výrobě čokoládových dezertů. Frank také pracoval v zahraničí pro The Victorian v Kuvajtu, hotel Mandarin Oriental na Tchaj-wanu a hotel Peninsula v Hong Kongu. V polovině roku 2017 se Frank rozhodl vrátit zpět do Evropy a začít novou kariéru na volné noze.
Datum kurzu: 11.-14.6.2019

Leonardo Di Carlo

Leonardo je průkopníkem vědecké výroby cukrářských výrobků, šéfkuchařem, který posunul pojetí cukrářských výrobků na míle daleko od tradičních receptů. Získal mnoho cen – 3. místo v Lyonu v roce 2001 na Coupe du Monde a skvělou první cenu udělovanou novináři za nejlepší čokoládový dort. V roce 2002 získal první místo v evropském poháru a v roce 2004 obsadil prestižní první místo na mistrovství světa v Rimini.
Datum kurzu: 18.-19.6.2019

Karim Bourgi

Karim Bourgi vystudoval Le Cordon Bleu v Paříži, obor cukrář, a svou kariéru začal v Bejrútu v La Cigale, dále pracoval v Ladurée na třídě Champs Elysée v Paříži, ve Fauchon v Dubaji, kde také rozvinul několik místních konceptů, které se specializovaly na moderní luxusní cukrářství. V roce 2014 ve francouzské soutěži Patissier dans le Monde získal titul třetího nejlepšího cukráře, a v lednu 2017 se zúčastnil Pastry World Cup (Světového mistrovství cukrářů).
Datum kurzu: 15.-17.1.2019

Diego Lozano

Vede školu Escola de Confeitaria Diego Lozano. V současnosti je to jeden z nejuznávanějších kuchařů nejenom v Brazílii, ale i po celé Latinské Americe. Jeho důkladné vzdělávání jak při cukrárenských workshopech, tak i ve světě restauračních dezertů ho přivedlo k pořádání lekcí a ukázek v různých zemích. Další významnou událostí jeho úspěšné kariéry bylo vítězství v soutěži World Chocolate Masters (Světoví mistři čokolády) v Brazílii v roce 2007. V současné době Lorenzo vede školu Escola de Confeitaria Diego Lozano ve Vila Mariana.
Datum kurzu: 24.-26.4.2019

Iveta Fabešová

Po účasti v soutěži Master Chef si otevřela svoji cukrářskou výrobu, ve které začala vyrábět cukrářské produkty pro lokální kavárny. V roce 2012 otevřela svojí první vlastní cukrárnu IF Café. Zájem o kvalitní cukrařinu a o to, jak produkty vyrábí byl obrovský. V další cukrárně tedy postavili prosklenou výrobu, která je srdcem celého prostoru a zároveň dává zákazníkům možnost nahlédnout do celého procesu. Z malé rodinné cukrárny se stal celorepublikově uznávaný koncept IF Café, který dělá cukrařinu na nejvyšší úrovni. V současné chvíli má čtyři pobočky v centru Prahy. Sama sebe neustále vzdělává a navštěvuje Master class v zahraničí, právě tak se zrodila myšlenka postavit v Praze mezinárodní akademii “International Prague Pastry Academy”. V akademii pořádá vlastní kurzy, na kterých se snaží předat své znalosti a zkušenosti.
Datum kurzu: 15.-16.5.2018