Guillaume Mabilleau

Vede: Guillaume Mabilleau
Začátek: 12. 05. 2020 - 9:00
Konec: 14. 05. 2020 - 17:00
Jazyk: FJ/AJ/ČJ (Překlad: Ano )
Typ: Profesionálové
Cena: 18 800 Kč - 25 900 Kč

Informace:

Demonstrativní kurz

Kurz probíhá demonstrativní formou (ve francouzštině s překladem do angličtiny a do češtiny), v průběhu kurzu je možné pokládat cukráři otázky.

Během kurzu Vás Guillaume Mabilleau naučí, jak se připravuje:

  • Chouquette (mandle/malina/earl grey)
  • Millefeuille (vanilka/tonka)
  • Noisette (lískový ořech)
  • Nuage (mandle/mango/vanilka)
  • Paris-Brest (lískový ořech)
  • Saint Honoré (vanilka/karamel)
  • Sous Bois (kakao/čokoláda/ostružina a černý rybíz/gianduja a vanilka)
  • Tahiti (mandle/vanilka)
  • Wedding Cake Du Moment

Na kurzu se naučíte:

  • jak připravit jednotlivé dezerty
  • jak připravit krémy a těsta, které Vám budou inspirací k výrobě Vašich vlastních dezertů
  • jak správně nazdobit dezerty
  • speciální techniky a dovednosti od mistra cukráře

Na kurzu dostanete:

  • recepty na přípravu dezertů
  • rady a tipy od profesionálů
  • certifikát z daného kurzu
  • pitný režim po celou dobu kurzu
  • drobné občerstvení
  • ochutnávku připravených dezertů

 

Vede: Guillaume Mabilleau

Guillaume Mabilleau objevil svou vášeň pro cukrařinu náhodou, ve věku 15 let během letní stáže v malé cukrářské výrobě nedaleko La Rochelle. Cukrařina se perfektně hodí k jeho jemné a vyvážené povaze, k jeho přesnosti a pečlivosti - vlastnostem, které neustále zušlechťuje. V roce 2011, ve věku pouhých 28 let, získal prestižní titul MOF (Meilleur Ouvrier de France). Kromě výuky na několika vybraných školách ve světě je Guillaume Mabilleau především úspěšným podnikatelem. V roce 2012 založil společně se svým kolegou a kamarádem Jean-Baptiste Robinem společnost "Nuances Gourmandes" v La Rochelle. Po počáteční všeobecně zaměřené výrobě se Guillaume a Jean-Baptiste rozhodli zaměřit se výhradně na výrobu makronek, které zasílají rozličným zákazníkům po celém světě. Guillaumovy cukrářské výrobky jsou výsledkem nepřetržitého zdokonalování a zjednodušování pravidel a technik, s cílem zpřístupnit je všem. Právě proto Guillaume Mabilleau představuje skutečný zdroj inspirace pro ty, kteří si tento obor zvolili jako svoji profesi.