Joakim Prat I.

Kurz vede: Joakim Prat
Začátek kurzu: 21. 05. 2020 - 9:00
Konec kurzu: 23. 05. 2020 - 17:00
Jazyk: ČJ/AJ (Překlad: Ano )
Typ kurzu: Profesionálové
Cena: 25 700 Kč

Informace o kurzu:

Praktický kurz

Kurz bude v angličtině s překladem do českého jazyka.

Joakim Prat na kurzu společně s Vámi přípraví:

Bases:

  • Pâte à choux / Chouquettes
  • Pâte à choux / Eclairs
  • Craquelin
  • Cocoa craquelin
  • Coloured glaze

Eclairs (program kurzu se může ještě změnit):

  • Lychee and raspberry eclair
  • Chocolate rainbow eclair
  • Zebra very dark chocolate eclair
  • Blueberry eclair
  • Royal wedding elderflower eclair
  • Pear hibiscus eclair
  • Matcha and honey macaron eclair
  • Coconut and milk chocolate and almond eclair
  • Spice pumpkin and blood orange eclair
  • Red strawberries and rhubarb eclair
  • Purple blackberry mac eclair
  • Vanilla cajun nuts eclair
  • Paris brest eclair No2
  • Coffee eclair No2
  • Mont Blanc cranberry eclair
  • Caramel tonka eclair
  • Yellow lemon and bergamot eclair
  • Tiramisu eclair No2
  • Red fruit tart

Na kurzu se naučíte:

  • jak připravit jednotlivé dezerty
  • jak připravit krémy a těsta, která Vám budou inspirací k výrobě Vašich vlastních dezertů
  • jak správně nazdobit dezerty
  • speciální techniky a dovednosti od mistrů cukrářů

Na kurzu dostanete:

  • recepty na přípravu dezertů
  • rady a tipy od profesionálů
  • certifikát z daného kurzu
  • pitný režim po celou dobu kurzu
  • drobné občerstvení
  • ochutnávku připravených dezertů

 

Kurz vede: Joakim Prat

Joakimův příběh je působivý. Narodil se a vyrostl poblíž Biarritz, v Baskicku v jihozápadní Francii. Zamiloval se do cukrářského světa ve věku 15 let a ve věku 29 let byl již vedoucím šéfcukrářem 9 michelinových hvězd. Před zahájením svého projektu Maitre Choux se stal hlavním cukrářem v restauraci The Greenhouse v Londýně. Jeho první pracovní místo v Londýně bylo v L'Atelier de Joel Robuchon, kde dva roky pracoval jako šéfcukrář. Předtím pracoval ve Španělsku jako šéfcukrář v restauraci Can Fabes, stejně jako v Sauc a v restauraci Hofmann v Barceloně. Kromě toho musíme zmínit, že Joakim získal zlatou medaili za britský Nejlepší dezert roku 2014 a byl oceněn jako Vycházející talent Velké Británie na britském Světovém poháru cukrářů 2013, obojí v Londýně. Docela impozantní životopis pro takového mladého muže!