Olivier Magne

Kurz vede: Olivier Magne
Začátek kurzu: 08. 04. 2020 - 9:00
Konec kurzu: 09. 04. 2020 - 17:00
Jazyk: FJ/AJ/ČJ (Překlad: Ano )
Typ kurzu: Profesionálové
Cena: 11 600 Kč - 14 200 Kč

Informace o kurzu:

Demonstrativní kurz – tradiční francouzský chléb a kváskový chléb

Kurz probíhá demonstrativní formou, v průběhu je možné pokládat pekaři otázky.

Na kurzu se naučíte:

  • jak připravit kvásek
  • rozličné typy hnětení těsta (s autolýzou, bez autolýzy aj.)
  • několik druhů francouzského chleba a dalšího pečiva
  • jak tvarovat a zdobit chléb a pečivo
  • speciální techniky a dovednosti od mistra pekaře

Na kurzu dostanete:

  • recepty na přípravu chleba a dalších druhů pečiva
  • rady a tipy od profesionálů
  • certifikát z daného kurzu
  • pitný režim po celou dobu kurzu
  • drobné občerstvení
  • ochutnávku připraveného chleba a pečiva

 

Kurz vede: Olivier Magne

Olivier se narodil ve francouzském městečku Aurillac do rodiny pekařů, a tak není žádným překvapením, že i on se vydal tímto směrem. Během své kariéry působil dlouhodobě jako lektor v rámci Národního institutu pekařiny a cukrařiny (l’Institut national de la boulangerie-pâtisserie/INBP). V roce 2015 získal věhlasné ocenění Meilleur Ouvrier de France, které mu naprosto změnilo život - od té doby cestuje po světě a na kurzech předává své pekařské znalosti. V současné době provozuje pekárny Farine & O v Paříži v 9. a 11. obvodu, kde vyrábí chleby výlučně na bázi přírodního kvásku a dlouhé fermentace (až 72 hodin pro jisté typy těsta).