Školní dny

• kurzy jsou pro děti od 7 do 15 let • 

• kurzy probíhají pondělí až pátek od 15:30 do 18:30 hod.  • trvá 3 hodiny max. 8 dětí • 

Sladké na cestách

Chystáte se za dobrodružstvím? A víte že správné dobrodružství začíná s plným břichem? My vás naučíme ty nejsladší svačiny na cesty. Například pistáciovou roládu, bábovku, citronové koláče

Vypsané termíny:

Macarons - francouzský dezert

Chceš se naučit stejně lahodné makronky, jaké mají v Paříži? Přijď si to s námi vyzkoušet. Malé, barevné, na první pohled křupavé a přitom uvnitř měkké a vláčné? Lze to a vše jen ze tří ingrediencí. 

Rolády

Rolády zná každý. Umí je ale každý upéct? Práci s nadýchaným piškotem, šlehání toho nejkrémovějšího krému. S námi se staneš mistrem roládou snadno a rychle.

Vypsané termíny:

Cupcakes

Kdo by neznal cupcake, nadýchaný košíček a krémovou čepicí. Cupcakes jsou ideální na oslavy, nedělní čaj o páté nebo posezení. Pomůžeme Vám se cupcakes naučit tak že už nikdo nebude chtít jiné.

Mousse - lahodný čokoládový krém

Miluješ čokoládu? Tak to je ta pravá chvíle přijít k nám a naučit se nejjemnější a nejlahodnější francouzský čokoládový dezert, který je ideální skvostnou pochoutkou pro všechny milovníky čokolády.

Vypsané termíny:

Pečené nanuky

Nanuky nemusí být jen zmrzlinové, vyrobte si s námi pečené nanuky, na kterých si můžete pochutnat i v zimě a hlavně Vám vydrží o dost déle než ty zmrzlinové. Není nanuk jako nanuk.

Vypsané termíny:

Red velvet dort a cupcake

Je libo kousek rudého nadýchaného dortu? Přijď si upéct svůj vlastní Red velvet. Při hře s barvami zažiješ i trochu magie a alchymie. Chceš se naučit péct také malý dortík, který je charakteristický svým pečením v papírovém košíčku a bohatým zdobením? Kombinací těsta a krému si u nás vytvoříš malé umělecké dílo plné nepřeberných chutí a barev, kterému hned tak nikdo neodolá.

Vypsané termíny:

Zmrzlina

Zmrzlina je oblíbená letní pochoutka. V létě nesmí chybět v žádném mrazáku ani chladničce.

 

Čokoládová, vanilková nebo jahodová,ukážeme Vám druhy, které zvládne i ten nejmenší cukrář.

Přijďte za námi na pořádnou Zmrzlinovou párty, těšíme se na Vás.

 

Francouzská cukrařina

Větrník, věneček a smetanové éclairs – tohle není kurz francouzštiny, ale zveme tě na kurz pečení, kde se naučíš pracovat s francouzským odpalovaným těstem. Nadýchané tvary různé velikosti tě překvapí nejen svou jednoduchostí.

Zábavný palačinkový dort s ovocem

Miluješ palačinky? U nás s nimi rozhodně šetřit nebudeme a poskládáme z nich rovnou celý dort! A ty si vybereš náplň, kterou máš nejraději. Že by tvaroh nebo snad čokoláda?

Vypsané termíny:

Americký Cheesecake

Chceš na jedno odpoledne odcestovat do Ameriky?
Díky americkému koláči s lahodným krémem z čerstvého sýru Philadelphia se ti to určitě podaří. A můžeš si vybrat citrusovou příchu, tu mají rádi na Floridě, jahodovou zase v New Yorku. Tak vyrážíme!

Vypsané termíny:

Mousse au chocolat

Pokud milujete Francii, francouzské dezerty a jejich lahodnou čokoládu, nenechte si tento kurz ujít. Mousse au chocolat je totiž jedním z nejhlavnějších základů francouzské cukrařiny.

Vypsané termíny:

Cake pop - lízátka

Při výrobě nepečených lízátek si určitě užiješ spoustu zábavy. Fantazii se meze nekladou, ozdobit si je můžeš na tisíc způsobů. Počítej s tím, že žádná narozeninová párty se pak už bez tvých lízátek nikdy neobejde.

Vypsané termíny:

Red velvet

Tento dezert nejen skvěle chutná ale také se k němu váže spoustu zajímavostí. Nadýchaný jemný krém a červená barva, dvě poznávací znamení, díky kterým dort určitě nepřehlédnete. Víte, ale proč a díky čemu má svou specifickou barvu?

Vypsané termíny:

Donuty

Víte ale proč je v donutech uprostřed díra? Nebo kdy slaví donut mezinárodní svátek? A hlavně umíte si donut i sami vyrobit? Pokud ne, tak přijďte za námi! Všechno tohle a mnohem víc Vám řekneme.

Brownies a mrkvový dort

Víš, že i cukráři a cukrářky občas sáhnou po zelenině? Nezdá se ti to? Přijď si vyzkoušet neodolatelný dezert z červené řepy a mrkve. I vitamíny mohou chutnat výborně.

Vypsané termíny:

Francouzské eclairs

První Eclairs se servírovaly už 18. století královským rodinám. Francouzi milovaná cukrovinka, jejichž kouzlo spočívá v odpadlovaném těstě a k němu dokonale sladěnému krému. Pojďte se s námi na chvíli ocitnout ve Francii a svoji vlastní Eclairs si vyrobte.

Domácí křehké sušenky

Víš, jak vypadá tvarovátko nebo razítko na sušenky? Je libo hroch nebo medvídek? Nebo snad srdíčko a kytička?
Přijď si k nám nějaké razítko vybrat, pak se naučíš péct křehké máslové sušenky různých vůní, tvarů a příchutí.

Vypsané termíny:

Neobvyklé tartaletky

Tartaletka vypadá spíše jako malý dortík. Košíček plněný krémem a čepice ze sněhu. Možná se Vám tento francouzský dezert zdá vypadat příliš složitý, ale věřte, že je to hračka.

Vypsané termíny: