Kurzy pro profesionály

“Neustálé vzdělávání Vás dělá mistrem ve svém oboru.”

Do srdce Evropy se nám podařilo přivést ty nejlepší ve svém oboru. Díky naší akademii máte možnost podívat se přímo pod ruce těm nejlepším. Jedničky v oboru, které Vám díky jejich Masterclass předají své zkušenosti a naučí Vás část ze svého řemesla. Ať už Vás zajímá čokoláda, cukrařina, nebo zmrzlina. Vyberte si některou z níže uvedených lekcí, nebo se přihlaste online.

Vítejte v IPPA! V nejlepší cukrářské akademii v nejkrásnějším městě Evropy.

 

• kurzy jsou praktické anebo probíhají formou “demonstrace”   • zaměříme se na dokonalé zvládnutí techniky

• v průběhu kurzu můžete pokládat otázky   • profesionální překladatel

 každý účastník obdrží certifikát    malé občerstvení včetně nápojů

 

Jimmy Mornet

V roce 2013 vyhrál titul Evropského šampiona v cukrařině. Aby dotáhl své výrobky k dokonalosti, inspiruje se Jimmy kontrastem barev, chutí a textur. Klasické francouzské cukrářství obohacuje o moderní prvky, klade důraz na chuť a estetiku. Má smysl pro detail, snaží se objevovat něco nového a vždy překvapit. Kvalita výrobku musí být dokonalá. Vyniká svou skvělou technikou a kreativitou.
Vypsané termíny:

Joakim Prat

Joakimův příběh je působivý. Narodil se a vyrostl poblíž Biarritz, v Baskicku v jihozápadní Francii. Zamiloval se do cukrářského světa ve věku 15 let a ve věku 29 let byl již vedoucím šéfcukrářem 9 michelinových hvězd. Před zahájením svého projektu Maitre Choux se stal hlavním cukrářem v restauraci The Greenhouse v Londýně. Jeho první pracovní místo v Londýně bylo v L'Atelier de Joel Robuchon, kde dva roky pracoval jako šéfcukrář. Předtím pracoval ve Španělsku jako šéfcukrář v restauraci Can Fabes, stejně jako v Sauc a v restauraci Hofmann v Barceloně. Kromě toho musíme zmínit, že Joakim získal zlatou medaili za britský Nejlepší dezert roku 2014 a byl oceněn jako Vycházející talent Velké Británie na britském Světovém poháru cukrářů 2013, obojí v Londýně. Docela impozantní životopis pro takového mladého muže!
Vypsané termíny:

David Vidal

David studoval na Maltě na Institutu studií cestovního ruchu a i po ukončení studií se vzdělával u několika skvělých učitelů. Poté se rozhodl stát se šéfkuchařem. Jeho první láskou byla středomořská a sicilská kuchyně. Vytváření úžasných jídel s jemným olivovým olejem a čerstvou bazalkou bylo jeho parketou. Jeho vzdělání a hledání zaměstnání ho dovedly do Londýna, kde si vylepšil své dovednosti v kuchyni v hotelech a restauracích po celé Evropě. Na jednom z těchto míst se setkal se svou budoucí ženou, šéfkuchařkou z velmi chladného, ale krásného Švédska. Jak to tak bývá, v jejím rodném městě je známý hotel s vynikající kuchyní a tam se s Davidem usadili.
Vypsané termíny:

Gianluca Aresu

Gianluca pochází z rodiny s dlouhou cukrářskou tradicí, jeho otec založil Pasticceria Piemontese v Cagliari. Nebylo tedy žádným překvapením, že si Gianluca vybral ke studiu střední školu kulinářských umění a rozhodl se pro kariéru šéfcukráře, která mu přinesla i mnohé mezinárodní zkušenosti vedle těch nejlepších šéfkuchařů a šéfcukrářů světa, působících ve Spojených státech a Jižní Americe. Šéfcukrář a Maître chocolatier, specializovaný v uměleckém zpracování čokolády, Gianluca je rovněž majitelem historické Pasticceria Piemontese a Originis, značky, která má pod sebou cukrárnu a tzv. risto-pub, obě taktéž v Cagliari. V roce 2014 založil v Cagliari prestižní mezinárodní školu "Italian Chef Cooking School", ve které působí jako hlavní lektor cukrařiny. Publikoval také několik knih, pravidelně přispívá svými články do různých italských cukrářských časopisů a vede velmi úspěšné cukrářské televizní show v italské televizi.
Vypsané termíny:

Johan Martin

Johan Martin začal svou kariéru v Paříži v Maison Debieux, poté pracoval spolu s legendárním šéfem Stéphanem Glacier, MOF Patissier jako cukrářský konzultant. V roce 2006 byl asistentem vítězného francouzského týmu na světovém poháru ve Phoenixu, o rok později se umístil na 2.místě na soutěži "Artistic Sugar" v Lyonu. V roce 2012 Martin vydal svou první cukrářskou knihu "Top Dessert" a v roce 2013 získal stříbrnou medaili v kategorii výrobků z cukru a dezertů, když soutěžil o místo ve francouzském výběrovém týmu. Ve Francii pracoval v řadě prestižních obchodů s čokoládou a dodnes vyučuje v Bellouet Conseil v Paříži, zatímco pokračuje v cestě po celém světě s workshopy a demonstračními kurzy.  
Vypsané termíny:

Frank Haasnoot

Frank Haasnoot je holandský cukrářský mistr s 23 lety praxe v oblasti výroby čokoládových a cukrářských výrobků. Během své kariéry pracoval v různých podnicích jako například La Tulipe Desserts v New Yorku, Creme de la Creme a Dobla v Holandsku. V roce 2011 získal titul na světovém mistrovství ve výrobě čokoládových dezertů. Frank také pracoval v zahraničí pro The Victorian v Kuvajtu, hotel Mandarin Oriental na Tchaj-wanu a hotel Peninsula v Hong Kongu. V polovině roku 2017 se Frank rozhodl vrátit se zpět do Evropy a začít novou kariéru na volné noze.
Vypsané termíny:

Miquel Guarro

Se zapálením do obchodu studoval na Pastry Guild School v Barceloně a zároveň pracoval v Targarona Pastry Shop a později v Bubó, pekárně v Barceloně. Měl to štěstí strávit jednu krátkou, ale zato intenzivní sezonu v týmu prestižní Pastry Frank Fresson v Metz. Po dobu tří let byl šéfcukrářem v michelinské restauraci Dos Cielos v Barceloně, kde začal s hledáním své vlastní cesty světem cukrařiny. Miquel Guarro je vítězem nejmladší Lluís Santapau Trophy v historii, ocenění, které je známo jako Best Master Chocolatero 2013. Kromě toho také vyhrál zlatý pohár v soutěži čokoládových figur na Gremi de Barcelona. Pracuje rovněž jako člen poroty v televizní soutěži 'Bake off', kde hledá nejlepší amatérské pekaře z celé země. V roce 2019 začal nové dobrodružství jako pastry director v prestižní Hofmann School v Barceloně, kde je zodpovědný za koordinaci provozu a tvorbu nových produktů v rámci celé skupiny.
Vypsané termíny:

Richard Hawke

Bývalý mezinárodní učitel na Ecole Nationale Supérieure de la Pâtisserie (Ecole Alain Ducasse Education), Richard Hawke, Australan s vášní pro cukrařinu, neustále vyhledává nové techniky a recepty, díky kterým vytváří mistrovská díla. Richard pracoval několik let ve Francii, kde se učil od odborníků, a nyní cestuje po světě a sdílí své znalosti a dovednosti během masterclasses v oblasti cukrařiny pro alergiky. Během svých cest Richard neustále vyhledává nové chutě, techniky a příležitosti k prohloubení znalostí. Jeho touha zkoušet nové produkty a techniky mu umožňuje nabízet ty nejaktuálnější a nejzajímavější možnosti při jeho unikátních masterclasses.
Vypsané termíny:

Nina Tarasova

Nina absolvovala s vyznamenáním ENSP Alain Ducasse (Ecole Nationale Superieure de la Patisserie) ve městě Yssingeaux. Od té doby se neustále snaží zdokonalovat své znalosti a prohlubovat své vzdělání. Každým rokem se vrací do Evropy na školení v těch nejprestižnějších cukrářských školách. Nina má více než sedm let zkušeností v oblasti gastronomie, pracuje v Rusku a v zahraničí vede masterclasses a poskytuje konzultantské služby cukrárnám a restauracím. Každoročně reprezentuje Rusko na rozličných mezinárodních gastronomických festivalech - Les Stars de Mougins ve Francii; Gastronomic Barcelona (Španělsko), Bakery Conference v Mnichově (Německo); Turkish National Culinary Festival (Turecko).

Vypsané termíny:

Gregory Doyen

Gregory se narodil do umělecké rodiny na francouzském venkově v burgundském Brionnais a již během raného dětství prožíval kouzlo cukrařiny na jeho oblíbeném místě, v rodinné kuchyni. Když mu bylo 18, začal studovat cukrařinu v Dijonu. Od té chvíle se jeho nepřetržité vzdělavání proměnilo v cestu kolem světa. Poznávaní rozličných kultur a neutuchající zájem o inovace ho každodenně nutí vyhodnocovat své dovednosti tak, aby dosáhl dokonalosti. Dle Gregoryho by cukrářské výrobky měly být zdravé a elegantní, přírodní příchuť je totiž klíčem k příjemnému zážitku.
Vypsané termíny: