Tým IPPA

Iveta Fabešová

Pastry chef, majitelka kaváren IF Café a cukrářské akademie - IF Café International Prague Pastry Academy

Po účasti v soutěži Master Chef "Na nože” si otevřela svoji cukrářskou výrobu, ve které začala vyrábět cukrářské produkty pro lokální kavárny. V roce 2012 otevřela svojí první vlastní cukrárnu IF Café. Zájem o kvalitní cukrařinu a o to, jak produkty vyrábí byl obrovský. V další cukrárně tedy postavili prosklenou výrobu, která je srdcem celého prostoru a zároveň dává zákazníkům možnost nahlédnout do celého procesu. Z malé rodinné cukrárny se stal celorepublikově uznávaný koncept IF Café, který dělá cukrařinu na nejvyšší úrovni. V současné chvíli má čtyři pobočky v centru Prahy. Sama sebe neustále vzdělává a navštěvuje Master class v zahraničí, právě tak se zrodila myšlenka postavit v Praze mezinárodní akademii “International Prague Pastry Academy”. V akademii pořádá vlastní kurzy, na kterých se snaží předat své znalosti a zkušenosti.

Jan Ševěček

Majitel kaváren IF Café a cukrářské akademie - IF Café International Prague Pastry Academy

Karolína Svobodová

Pastry chef IF café a International Prague Pastry Academy

Karolína se od svých 18 let věnovala pečení narozeninových dortů. Práce jí natolik bavila, že si ve 20 letech udělala rekvalifikační cukrářský kurz. Ten Karolíně pomohl najít práci na pozici cukrářky, kde se věnovala převážně zakázkové výrobě dortů. Díky získaným zkušenostem začala pracovat v cukrárně IF Café. Zde se svým týmem připravuje dezerty pro všechny kavárny. Karolína se také účastní všech kurzů pro profesionály, kde je pravou rukou šéf cukrářů.

Vladyslav Ryasnyy

Pastry chef

Narodil se v září 1998 na Ukrajině, od tří let žije v Praze. Vystudoval střední gastronomickou školu v pražském Braníku. Od Senátu získal ocenění Mladý řemeslník, v roce 2015 vyhrál soutěž Callebaut Cup. Je členem Juniorského národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů. V roce 2018 se umístil na 1. místě Gastro Junior finále Brno, nejlepší cukrář junior v ČR a dále získal ocenění Česká ručička 2018 - cukrář. Veškerý svůj volný čas věnuje výrobě dezertů a vymýšlení nových receptur. V cukrařské akademii IPPA vede kurzy Macarons, Gateau voyage and confiserie, Petit gateau a další...

Lucie Koliševová

Koordinátorka profesionálních kurzů

Lucie se narodila v Praze, část svých studií a značnou část svého profesního života ovšem strávila v zahraničí – od Švýcarska přes Itálii a Rakousko až po Nový Zéland. Ačkoliv se původně věnovala mezinárodnímu obchodu, láska k Francii a francouzštině ji nasměřovala k zájmu o cukrařinu. Zvyšující se frekvence výroby domácích zákusků a dezertů ji přivedla na myšlenku vzdělání v oboru, která vyvrcholila na konci roku 2018 úspěšným absolvováním cukrářských rekvalifikačních kurzů. V cukrářské akademii IPPA tak Lucie každodenně uplatňuje nejen své jazykové znalosti, ale i nadšení pro gastronomii a kontakt s lidmi z celého světa.