Tým IPPA

Jan Ševěček

Majitel kaváren IPPA Café a cukrářské akademie - IPPA Café International Prague Pastry Academy

Karolína Svobodová

Pastry chef IPPA café a International Prague Pastry Academy

Karolína se od svých 18 let věnovala pečení narozeninových dortů. Práce jí natolik bavila, že si ve 20 letech udělala rekvalifikační cukrářský kurz. Ten Karolíně pomohl najít práci na pozici cukrářky, kde se věnovala převážně zakázkové výrobě dortů. Díky získaným zkušenostem začala pracovat v cukrárně IPPA Café. Zde se svým týmem připravuje dezerty pro všechny kavárny. Karolína se také účastní všech kurzů pro profesionály, kde je pravou rukou šéf cukrářů.

Vladyslav Ryasnyy

Pastry chef

Narodil se v září 1998 na Ukrajině, od tří let žije v Praze. Vystudoval střední gastronomickou školu v pražském Braníku. Od Senátu získal ocenění Mladý řemeslník, v roce 2015 vyhrál soutěž Callebaut Cup. Je členem Juniorského národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů. V roce 2018 se umístil na 1. místě Gastro Junior finále Brno, nejlepší cukrář junior v ČR a dále získal ocenění Česká ručička 2018 - cukrář. Veškerý svůj volný čas věnuje výrobě dezertů a vymýšlení nových receptur. V cukrařské akademii IPPA vede kurzy Macarons, Gateau voyage and confiserie, Petit gateau a další...

Lucie Koliševová

Koordinátorka profesionálních kurzů

Lucie se narodila v Praze, část svých studií a značnou část svého profesního života ovšem strávila v zahraničí – od Švýcarska přes Itálii a Rakousko až po Nový Zéland. Ačkoliv se původně věnovala mezinárodnímu obchodu, láska k Francii a francouzštině ji nasměřovala k zájmu o cukrařinu. Zvyšující se frekvence výroby domácích zákusků a dezertů ji přivedla na myšlenku vzdělání v oboru, která vyvrcholila na konci roku 2018 úspěšným absolvováním cukrářských rekvalifikačních kurzů. V cukrářské akademii IPPA tak Lucie každodenně uplatňuje nejen své jazykové znalosti, ale i nadšení pro gastronomii a kontakt s lidmi z celého světa.